עוד הרבה לפני שמתחיל להיות קר באמת, ואפילו לפני בוא הגשם, מגיעות מחלות החורף- הצטננות, נזלת, שיעול ושפעת….
אז מה עושים? איך עוברים את החורף בשלום?
טיפים לימי החורף הקרים–
- שימרו על חום הגוף באמצעות לבוש ב"שיטת הבצל"– שכבות, שאפשר להסיר ולהחזיר שוב בהתאם לצורך. מספר שכבות יגנו טוב יותר על חום הגוף כי הן יוצרות בידוד.
- הימנעו ממעברים חדים בין טמפרטורות שונות– יציאה מחדר מחומם היטב לקור בחוץ, מזמנת בעיות. כדאי לעשות מעברים בהדרגה- קצת לפני היציאה כדאי להפסיק את החימום בבית או במכונית, כדי שהמעבר החוצה יהיה ממותן. כדאי גם ללבוש שכבה נוספת כדי לא להיחשף למה שנקרא ברפואה הסינית "רוח קרה", שלא גורמת להתקררות כפי שחשבו הסבתות שלנו, אלא גורמת להיחלשות הגוף ואז הוא חשוף להידבק ביתר קלות בחיידקים ובווירוסים שונים.
- עשו שימוש ב"כמוסות הקו הראשון"– כמוסות שמאזנות את מערכת החיסון ומסייעות לה לעבוד בצורה יעילה יותר. אני נוטלת כמוסה אחת ביום במהלך החורף כדי לעזור לגופי להתמודד עם מחלות החורף. אני ממליצה על "כמוסות הקו הראשון" גם לרופאים ולאחיות, למורות, גננות וסייעות- אנשים שבאים במגע עם הרבה אנשים מצוננים, כדי לעבור את החורף בשלום. בימים אלו, בהם כל נושא חיסוני השפעת עלה שוב לכותרות, ועניין יעילותם מוטל בספק, חשוב שבעתיים לעזור לגוף לעמוד מול פגעי החורף.
- כדאי להימנע מלשהות בקרבה יתרה לאנשים חולים. לא כדאי להיות בחדרים סגורים עם אדם חולה ובוודאי שלא להיות במקום סגור בו פועלת מערכת מיזוג, שמעבירה חיידקים מחדר לחדר. אם חייבים- יש להקפיד על אוורור- חלון פתוח יאפשר לאויר צח להיכנס.
- חממו את הגוף באמצעות מאכלים חמים– דייסות, תבשילי קדרה, מרקים.
- הרבו באכילת שום ובצל, שמשפרים את פעילות מערכת החיסון.
- הימנעו ממזונות קרים, שמעודדים היווצרות ליחה– ירקות חיים, מאכלי חלב, מתוקים, מזון חי ונא, מזון חמוץ, שגורם לכיווץ ולאצירת נוזלים.
- עשו שימוש בתבלינים מחממים– ג'ינג'ר, הל, פלפל, טימין, חזרת, קינמון,כורכום וכמון.
- אל תשכחו לשתות הרבה מים וחליטות. בחורף קל מאד להתייבש. יש פחות תחושת צמא, מערכות החימום מייבשות את הגוף ואת דרכי הנשימה. חשוב לשתות לפחות 10 כוסות מים וחליטות ביום. ולא- קפה אינו נחשב במאזן השתיה. נהפוך הוא- קפה משתן. על חליטות מומלצות– בפוסט הבא
חורף בריא ונעים…