מכירים את ההרגשה של "אני חייב לנשנש משהו?"
גם כשאוכלים ארוחות בריאות ומסודרות יש רגעים ביום, שבהם פשוט בא לך לשים משהו בפה.
זה בד"כ קורה כשיש נפילת סוכר בדם, כשמשעמם, כשדילגנו על ארוחה, או סתם בסוף יום ארוך, כשאנחנו יושבים מול הטלוויזיה ובא לנו להתפנק קצת.
זה מזכיר לי מטופלת בת 40 שהגיעה לקליניקה שלי בטבעון לטיפול בעודף משקל.
היא טענה שהיא אוכלת מאד בריא ולא מבינה מדוע איננה יורדת במשקל.
כשעברנו על התפריט היומי שלה, הכל היה מאד בריא, מוקפד, מסודר ומתוכנן עד לשעה 21:00 בערב.
שם, בשעה הזו, אחרי שכל היום שמרה ואכלה בריא, בדיוק בסוף היום, בכל ערב היתה אוכלת חופן אגוזי קשיו טבעיים.
זה היה טבעי, זה היה בריא, אבל זה גם הכיל כ-700 קלוריות.
700 קלוריות נוספות בכל יום, לא רק שלא אפשרו הרזיה, הן גרמו להשמנה.
אז במקום להתיישב מול הטלוויזיה עם חופן אגוזי קשיו, ובמקום ליפול בשעות אחה"צ במשרד על שאריות עוגת יום ההולדת של הבוס….
הנה מספר הצעות לנשנושים בריאים ומשביעים:
- ירקות טריים– גזר, סלרי, מלפפוני בייבי, קולורבי, מקלוני פלפלים צבעוניים, עגבניות שרי בכל הצבעים.
הירקות מכילים ויטמינים, מינראלים וסיבים תזונתיים ולמרות ערכם הקלורי הנמוך יעניקו תחושת שובע.
אפשר להכין מטבל טחינה או חומוס ביתיים. - פירות טריים– פירות הדר, אגסים, תפוחים, בננות- מתוקים, משביעים ואפשר להביא לעבודה כמות שתספיק לכל השבוע.
- פירות יבשים– יש לאכול מהם במידה מכיון שהם מכילים כמויות נכבדות של סוכר ולעיתים גם חומרים שמוספים להם בתהליך הכנתם.
העדיפו את אלה שלא הוסיפו להם סוכר. - אגוזים וזרעים– אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים, אגוזי ברזיל (לא יותר מ-2 ביום), זרעי חמניות, זרעי דלעת- קנו את הטבעיים- אלו שלא עברו קלייה והמלחה.
כך תזכו בכל הטוב שהם מכילים- ויטמינים, מינראלים ונוגדי חמצון.
שימו לב שאגוזים, שקדים וזרעים מכילים כמות נכבדה של שומנים וקלוריות ועל כן עשו בהם שימוש מבוקר.
ארוחת ביניים שתכלול 2 תמרים מיובשים + 5 שקדים או 4 אגוזי מלך תהווה נשנוש בריא וסביר מבחינת הערך הקלורי. - מוזלי– יוגורט טבעי +גרנולה ביתית או גרנולה קנויה ללא תוספת סוכר- יכול להוות נשנוש מושלם.
אפשר להוסיף גם פירות יבשים או פירות טריים. - קרקרים ביתיים או פריכיות כוסמת– כשבא לכם משהו קרנצ'י, העדיפו קרקרים ביתיים ( ולא את אל שמכילים מרגרינה). או פריכיות כוסמת על פני צ'יטוס או דוריטוס.
ניתן למרוח עליהן מעט לאבנה 5%, או ממרח שקדיה ולשתות לצידן כוס חליטת צמחים מרגיעה- קמומיל, מליסה או זוטא. - ספל מרק בייתי סמיך– מרק ירקות, עדשים, שעועית, אפונה או מרק כתום, שהכנו בבית מרכיבים טבעיים ומזינים, יגרום לתחושת חמימות ומלאות.
בחורף יספק מזון חם שובע ואף נחמה.. - פרוסת לחם מלא– לחם חיטה, כוסמין, או שיפון מלא עם טחינה ביתית, ממרח פסטו ביתי או טחינה גולמית ודבש.
פרוסה כזו תסגור את התיאבון, תמלא את הבטן ותחסוך לנו נשנושי המשך… - פופקורן בייתי– אינני מחסידות התירס לסוגיו בשל ההנדסה הגנטית שהוא עובר, אך מידי פעם אפשר להכין פופקורן בבית.
לא משקיות מוכנות שמכילות חמאה והמון קלוריות, אלא מגרעיני תירס שמכינים לבד בבית.
זהו חטיף מלוח כייפי ובעל ערך קלורי נמוך מאד יחסית לחטיפים מלוחים אחרים. - כדורי תמרים וטחינה– במקום כדורי שוקולד, אפשר להכין תחליף בבית. מתמרים ומטחינה גולמית.
טעים טעים וגם בריא. נשנוש מתוק משובח. פצצת אנרגיה. לילדים ולמבוגרים. - עוגיות בריאות ביתיות– עוגיות טחינה, עוגיות גרנולה.
- גרגרי חומוס מבושלים-חטיף מושלם לערב משפחתי ואף לאירוח.
- תפוח עץ אפוי– מתוק מתוק שבא לבכות….טעים. ללא שום תוספות.
אפשר להכין כמות ולשמור במקרר לימים הבאים, וכמתחשק נשנוש- לחמם במיקרו ולהתענג.
והכי הכי חשוב-
תכננו את לוח הזמנים ואת הארוחות ותדאגו למזון בריא בהישג יד.
בתיאבון.