נכון, אלו לא בדיוק הלביבות הזכורות לנו מימי ילדותנו, מטוגנות בשמן שאף נייר סופג לא יצליח לספוג אבל הן בהחלט תחליף ראוי וטעים.
ממליצה להכין לכבוד החנוכה או סתם לארוחת ערב מגוונת.
חומרים ל- 25 לביבות:
- 2 בטטות
- 1 תפו"א
- 1 בצל גדול
- 30 גרם חמאה או 3-4 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות
- מקלפים, חותכים לחתיכות גסות ומבשלים את הבטטות והתפו"א עד לריכוך
- מועכים אותם עם החמאה או השמן
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים הכל
- מתבלים
- מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן מעט
- מגלגלים לצורה של לביבות בידיים רטובות
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
- ממתינים כ-15 דקות והופכים לצד השני ל-15 דקות נוספות או עד שהלביבות מזהיבות
- מגישים לצד מטבל יוגורט ( מערבבים יוגורט, שום כתוש לפי הטעם, עירית קצוצה)
שיהיה בתאבון.