איך שמודיעים שהולך להיות סופ"ש חורפי, אני מיד נערכת להכנת מרק, שאצלנו בבית מככב.
אז הנה הוא, מתכון למרק שעועית חורפי מפנק-
חומרים:
- 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
- 2 טבליות שום כתוש
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- שורש סלרי חתוך לקוביות
- שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 4 עלי דפנה
- 1 כפית כמון
- 500 גרם שעועית לבנה שהושרתה במשך הלילה
- 1 רסק עגבניות קטן
- 2 כפות אבקת מרק עוף מחומרים טבעיים בלבד
- 2 כפות שמן קנולה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר מרק גדול מטגנים את הבצל בשמן.
- מוסיפים שום, גזר, סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שעועית, רסק עגבניות, אבקת מרק ועלי דפנה.
- מכסים במים ומבשלים כשעה וחצי.
- מוציאים חלק מהשעועית המבושלת וטוחנים את שאר המרק.
- מחזירים לסיר, מתבלים במלח, פלפל וכמון.
- מחזירים את השעועית השלמה ששמנו בצד.
- מוזגים לצלחות מרק ואוכלים בהנאה רבה.
בתאבון!