מתכון פשוט וקל להכנה!
קרקרים שכיף לנשנש לצד לאבנה, מטבל או גבינה לבנה. מתאימים לארוחת ביניים, רק שימו לב לא להפריז בכמות ולאכול 2-3 לכל ארוחות ביניים (תלוי בגודל).
חומרים:
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כוס שיבולת שועל (עבה או דקה)
- מבחר של גרעינים- שומשום מלא, אגוזים קצוצים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זעתר וכל מה שחפצה נפשכם.
מכל סוג יש לשים בין כף לשתי כפות, תלוי בעיקר בטעם האישי. - 1 כפית מלח
- 30 גרם חמאה
- 100 מ"ל מים קרים
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את קמח שיבולת השועל הדגנים והמלח.
- מוסיפים את השמן.
- מוסיפים את המים לאט ותוך כדי לישה עד שהבצק נהיה דביק.
- משטחים את הבצק על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, מוציאים אחרי 10 דקות וחותכים לקוביות/ מלבנים בעזרת סכין חיתוך לפיצה אם יש או סכין אם אין. מחזירים לתנור לעוד 20 דקות. מציצים מדי פעם לראות שלא נשרף.
- כשתם הזמן בודקים שהקרקרים אינם לחים ומוציאים. במידה והם עדיין לחים, משאירים לעוד מספר דקות.
- מוציאים את התבנית, נותנים לקרקרים להצטנן מעט ואוכלים.
- את מה שנותר מכניסים לאחר צינון לקופסה אטומה ואוכלים במשך השבוע 🙂
בתאבון!